Antialergijska prevleka proti pršicam

Alergije na pršice so med najbolj razširjenimi in najpogostejšimi alergijami. Pršice so zelo majhni mikroorganizmi, ki s prostim očesom skorajda niso vidni. Najpogosteje se nahajajo v vzmetnicah, vzglavnikih in posteljnini. Hranijo se z odmrlimi kožnimi luskami. Za pršice je značilno, da imajo rade konstantno temperaturo okoli 20 stopinj, prav tako jim je všeč relativna vlažnost med 60 in 80 %. Vse te zahteve pršicam nudi tudi človeško telo, kar je tudi eden izmed razlogov, zakaj tako pogosto preidejo nanj.

V preteklosti so ljudje zelo pogosto zbolevali za alergijami na pršice. Ker niso vedeli, kako bi dovolj hitro in kakovostno odpravili žarišče, so slednje povzročale težja dihalna obolenja, med katerimi je tudi astma. V želji, da bi lahko odpravili to nadlogo, so podjetja pričela z razvojem antialergijskih prevlek za jogije, vzglavnike, razvila se je tudi antialergijska posteljnina, itd. Analize so pokazale, da tovrstni izdelki bistveno zmanjšajo alergije na pršice.

Ker pravzaprav nikoli povsem ne veste, kdaj se bodo v vaše stanovanje namestile te majhne nadležne živalce, je bistvenega pomena, da že vnaprej preprečite njihov prihod in zaščitite vse tiste elemente, kjer je mogoče, da bi se nahajale. Ponudniki jogijev in vzglavnikov vam nudijo najrazličnejše izdelke s prevlekami proti pršicam. Antialergijska prevleka je prevleka, katere blago je odporno na pršice in ne dovoljuje, da bi se pršice lahko naselile in živele v njegovi notranjosti. Enako velja za antialergijsko posteljnino.

V kolikor vzmetnica ne vsebuje antialergijske prevleke, jo lahko kupite tudi dodatno. Prednost antialergijske prevleke je ta, da lahko izbirate med različnimi materiali (bio bombaž, bombaž, sintetična vlakna, bambus, ovčja volna itd.). Na voljo boste imeli tudi prevleke proti pršicam, ki vsebujejo poseben nanos, ki deluje antistatično in preprečuje, da bi se na vzmetnici nabiral prah iz prostora ter omogočal ugodne pogoje za življenje pršic.

Pršice so lahko zelo nadležne živalce, ki so sestavni del našega življenjskega okolja. Od nas samih je odvisno, ali jim bomo dovolili, da se naselijo v našo neposredno bližino in nam dodatno zagrenijo življenje. Antialergijska prevleka in antialergijska posteljnina sta izdelka, ki bosta bistveno izboljšala kakovost našega življenja in zdravja.

Antialergijska posteljnina vsebuje poseben premaz, ki preprečuje, da bi pršice naselile v notranjost posteljnine, a kljub temu je posteljnina še vedno zelo mehka in privlačna na otip. Proizvajalci skrbijo, da so prevleke proti pršicam izdelane iz kakovostnih materialov in po najstrožjih proizvodnih kriterijih. Zdravje posameznika je na prvem mestu in slednjega se še kako dobro zavedajo tudi proizvajalci, ki si v poplavi najrazličnejših izdelkov nikakor ne smejo dovoliti napak.