Tipi postelj: lesena, oblazinjena, boxspring

Pohištvo v vašem domu in drugih objetih lahko delimo tudi glede na različne tipe. Predstavili vam bomo tipe enega od pomembnejših kosov pohištva, ki ga najpogosteje postavljamo v spalne prostore. To so postelje. V ospredje bomo postavili leseni, oblazinjeni in boxspring tip postelj ter podrobneje predstavili po en model za vsak tip.

Če smo vas ujeli tik pred nakupom nove postelje, se še toliko bolj pozorno osredotočite na značilnosti predstavljenih tipov in modelov. Če vas bo kateri od njih še posebej zamikal, ga lahko poiščete in si ga podrobneje ogledate v spletni trgovini s pohištvom Mega Pohištvo.

Lesene postelje

Raziskave kažejo, da postelje iz lesa še vedno veljajo za najbolj priljubljeno izbiro. Razlogi za to se skrivajo v estetskem izgledu, trdni konstrukciji in ugodni ceni. Pri nakupu lahko izbirate med posteljami iz masivnega lesa in posteljami iz ivernih plošč v najrazličnejših barvah in dizajnih.

Lesena postelja Masiva Box

Dvižna postelja Masiva Box: Dvižna postelja je izdelana iz masivnega lesa. Vključuje še posteljni pod s kovinskim okvirjem in dvižni mehanizem. Slednji omogoča dvig vzmetnice in s tem dostop do zaboja, ki se nahaja pod vzmetnico. Zaboj lahko uporabljate za shranjevanje lažjih predmetov. Njegovo dno je izdelano iz vlaknene plošče.

Oblazinjene postelje

Oblazinjene postelje vam lahko ponudijo veliko dodatnega udobja. Običajno so oblazinjene tudi njihove stranice in vzglavna končnica. Izgledajo sodobno in luksuzno. Izbirate lahko med oblazinjenimi posteljami različnih dimenzij, barv in oblik.

Oblazinjena postelja Marina

Oblazinjena francoska postelja Marina: Francoska postelja Marina je sestavljena iz močne osnove, vzmetnice z bonell vzmetenjem in elegantnega vzglavja. Pod njo se nahaja zaboj za posteljnino. Do njega lahko dostopate z dvigom vzmetnic, kjer si pomagate z mehanizmom z vzmetjo. Na voljo je v privlačni sivi tkanini.

Boxspring postelje

Postelje tipa boxspring ponujajo oazo popolnega udobja. Sestavljene so iz osnovnega okvirja z vzmetenim jedrom. Na njem je postavljena še vzmetnica z žepkastim jedrom. Izbirate lahko med različnimi barvami, oblikami in dimenzijami boxspring postelj.

Boxspring postelja Magic

Boxspring postelja Magic: Postelja Magic je popoln komplet za udobno spanje. v trdno osnovo je integriran pod, nanj pa je postavljena udobna vzmetnica z žepkastim jedrom. Osnova postelje je oblečena v usnje bele barve. Visoko vzglavje poskrbi za izjemno bogat izgled in je prav tako oblečeno v umetno usnje bele barve.

Če torej na kratko povzamemo:

  • lesene postelje ponujajo privlačen izgled, trdno konstrukcijo in so med ugodnejšimi;
  • oblazinjene postelje vam ponudijo še večje udobje;
  • boxspring postelje pa so oaza popolnega udobja.

Že veste, kateri tip boste izbrali za svojo spalnico? Če še niste povsem prepričani, vas vabimo na podrobnejši ogled posteljnih tipov v salon pohištva – Mega Pohištvo.