Kako izbrati pravo posteljo?

Ko nastopi čas za izbiro nove postelje, smo vsi po vrsti še kako previdni. Gre namreč za kos pohištva na katerem preživimo vsaj 8 ur na dan, kar niti slučajno ni malo. Glede na to, da gre za tistih 8 ur, pri katerih je naše telo v ležečem položaju in spimo ter se regeneriramo, je jasno, da nam mora postelja ustrezati.

V primeru, da izbiri postelje ne namenimo dovolj pozornosti, se nam zgodi naslednje. Naša jutra postanejo zelo moreča, saj se prebujamo utrujeni in neprespani. Prav tako nas na napačno izbiro skozi ves dan opominjajo še boleča hrbtenica, ramena ali vrat. Ampak kako potem izbrati pravo posteljo zase?

Vzemite si čas!

To bi bil naš prvi nasvet, katerega se je vsekakor dobro držati. Z izbiro postelje ne hitite, ampak preglejte karseda veliko ponudbe, odpeljite se v različne trgovine in se pogovorite tudi s prodajalci na prodajnem mestu. Gre namreč za izkušene svetovalce, ki so slišali že mnogo zgodb o dobri ali slabi izbiri postelje.

Ne kupujte zato, ker morate imeti novo posteljo že jutri. Prav tako pa ne delajte kompromisov, kadar na voljo ne bo vzmetnice ustrezne velikosti. Takrat se namreč rado pripeti, da je izbira postelje po meri vzmetnice, ki je na voljo, in ne po meri tistega, ki bo na njej spal.

Tudi videz je pomemben

Seveda boste gledali tudi na to, da bo postelja po videzu sodila v vašo spalnico. A tudi na tem mestu ne kupujte mačka v žaklju zgolj zato, ker lepo prede. Bodite pozorni na okvir postelje, ki naj bo dovolj močan za težo telesa oziroma dveh, če boste kupovali zakonsko posteljo.

Prav tako pa je potrebno precej pozornosti nameniti dnu same postelje. Zgodi se, da je postelja videti kvalitetna, a na koncu okvir pod vzmetnico ne prenese zahtevanih obremenitev. Če si želite posteljo, ki sredi noči ne bo povzročala modric na vaših nogah, si boste morda zaželeli oblazinjene izvedbe. Ponudbe je vsekakor dovolj.

Izberite kvalitetno ležišče

Od ustreznega ležišča ali vzmetnice je odvisno, kako boste spali in kako se boste počutili naslednji dan. Vzmetnice imajo različna polnila in so narejene iz različnih materialov ter nudijo tudi različne sisteme vzmetenja. V tem primeru bo odločilno vlogo igrala vaša telesna teža. Pomislite še, ali ste morda alergični na katere izmed materialov, ter bodite pozorni tudi na to.

Če v spalnici nimate veliko prostora ali kakšne omare, boste morda želeli dvižno posteljo, pod katero se nahaja prostor za shranjevanje posteljnine in drugih reči. Bodite pa pozorni tudi na izbiro ustrezne višine postelje. In še namig za konec: v trgovini se na posteljo brez sramu ulezite, počakajte kakšno minutko in ocenite svoje počutje. Zato so postelje tam tudi razstavljene.